woensdag 29 mei 2013

Dierenparadijs Norma's Universum

Er is in Nederland een paradijs voor dieren: Norma's Universum in het Friese Ferwert. De eerste en enige keer dat ik er ben geweest (alweer een paar jaar geleden), was een ervaring om nooit te vergeten. Zo fantastisch! En ik overdrijf niet.

Kunstenares Norma Miedema vangt op haar kleine boerderij tientallen dieren op. Paarden, varkens, koeien, honden, katten, vissen. Alle dieren die Norma's pad kruisen en een thuis nodig hebben kunnen bij haar terecht. Samen vormen ze een kudde met als territorium Norma's Universum. En een lol dat ze samen hebben! Bekijk hier wat filmpjes en hier foto's van de dieren.

Deze vrouw geeft letterlijk alles aan haar dieren. Zelfs haar huis, waar ik in de keuken en woonkamer een koe zag rondlopen, tientallen kittens en een hond. Haar slaapkamer deelt ze met een prachtige vijver vol vissen.

Naast het zorgen voor de dieren, schildert en schrijft Norma ook. Ze is de laatste tijd regelmatig in de media vanwege haar boek dat afgelopen februari uitkwam. Zo kwam Jakhals Erik van De Wereld Draait Door een kijkje nemen bij haar thuis en werd er in Koffietijd een schilderij van Norma geveild. Een goede ontwikkeling wat mediabekendheid, want steun kan Norma heel goed gebruiken. Het onderhoud van haar universum kost geld, iets waar altijd een tekort aan is. Dus voel je de behoefte om iets te betekenen voor Norma en haar dieren, dan moet je hier zijn.

2 opmerkingen:

  1. Mooi stuk, het verteld alles in een notedop wie Norma is en waar ze voor staat! Liefs Best Lief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank. Norma verdient alle aandacht die ze kan krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen