donderdag 8 augustus 2013

A girl called Jack kookt de sterren van de hemel voor €12 per week

Alleenstaande moeder Jack Monroe krijgt het voor elkaar om gezond en lekker eten klaar te maken voor haar zoon en haarzelf voor slechts £10 per week. Voor de duidelijkheid: dat is minder dan € 12!!

Toen de Britse Monroe haar baan verloor stond ze voor de uitdaging om een tweepersoons huishouden te runnen van bijna niets. De voedselbank, gratis maaltijden, ze maakte er dankbaar gebruik van. Een life line in zware tijden. Overal moest op bezuinigd worden, zo ook op de boodschappen. Jack vroeg zich af hoe ze haar zoontje met een heel klein budget toch gezond eten voor kon zetten. Ze sloeg aan het experimenteren in de keuken en met succes.  

Jack vond dat anderen mee moesten kunnen profiteren van haar budget kookkunsten en deelde haar recepten online. Haar blog A girl called Jack werd opgemerkt door de pers, lovende verhalen werden geschreven en het balletje ging rollen. Nu heeft ze een baan bij een regionale krant en is ze bezig met een boek in opdracht van een uitgeverij. Mooi verhaal. Ik ga in ieder geval wat recepten uitproberen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten